lørdag 17. november 2007

Jødene er noen rotter

På Veggavisen er det god tone å omtale muslimer på samme måte som rotter, for eksempel i dette innlegget signert Jarle Synnevåg (”Prithiwi”). Synnevåg er selvsagt for smart til å si rett ut at muslimer er rotter, men man behøver ikke være geni for å skjønne at det er poenget. Veggavisens/Nettavisens redaktører er enige i at innlegget er ”sært og tendensiøst”, men synes dette må være greit fordi innlegget ikke trekker en direkte sammenligning mellom rotter og muslimer. Veggavisen ser derfor ingen grunn til å sensurere. Rent juridisk er Veggavisen sikkert på trygg grunn, men dette handler ikke først og fremst om juss, det handler om et minimum av respekt og anstendighet – begrep som øyensynelig er ukjente for Veggavisens administrator.

Verre er det at Veggavisen under dekke av ”takhøyde” i praksis er svært imøtekommende for notoriske muslimhatere som Synnevåg og under dekke av ”religionskritikk” tilrettelegger for primitiv rasisme. Redaktørene gjør seg dummere enn de er når de ikke ser at dette innlegget er dårlig kamuflert rasisme. Dette blir dobbelt ille når Veggavisen sensurerer og utestenger folk som sier klart at dette er ekkel rasisme. TV2 Nettavisen er selvsagt ikke enig med ekstremister som Jarle Synnevåg, men summen av Veggavisens praksis gir likevel et sterkt inntrykk av at man bifaller disse hatefulle innleggene – det tror jeg ikke er intensjonen fra TV2 Nettavisens side.

Nei, jeg mener ikke at jødene er noen rotter, men vi vet hvilken rettmessig harme slike utsagn skaper. Dette viser hvor stuerent det er blitt å være ”kritisk” til muslimer, og at dagens ”islamkritikk” minner ubehagelig mye på mellomkrigstidens nazisme. Goebbels hadde også for vane å sammenligne jødene med rotter, den historiske parallellene og kanskje det historiske forbildet er åpenbart. La det derfor ikke være noen tvil: Muslimene er vår tids jøder og de rabiate islamhaterne er ikke en millimeter bedre enn nazistene.

PS:
På sitt eget nettsted "Antipsykopatisk senter" skriver Synnevåg og hans kompiser ting som "Dæven nå må vesten handle før det er forsent. Send alle kebab rotter til HELVETE." TV2 Nettavisens redaktører gjør seg usedvanlig dumme og/eller velvillig innstilt til denne gjengen når de velger å ikke forstå hva som menes.

Ingen kommentarer: