mandag 4. februar 2008

Målmannen: Forurensing av bloggosfæren

Oppdatering: Målmannen har kommet ut av skapet og viser sitt sanne jeg. I innlegget om Europa i brann er kristenhalvnazismen i full blomst, de er frekke nok til å Arnulf Øverland til inntekt for dette rasistiske oppgulpet. Man vemmes. Trøsten er at disse ekle greien er irrelevante.

Det er en kjennsgjerning at de fleste nettdebatter (med redaktørenes stilltiende godkjenning) i Norge er forurenset av hatefulle utfall mot islam og muslimer. De islamhatende debattantene dominerer store debattfora som Veggavisen i kraft av sitt antall, mengde av innlegg, usaklighet og sjikane av andre debattanter. De verste utslagene er heldigvis bloggosfæren spart for, men dessverre er også bloggosfæren forurenset med dette sludderet.

Målmannen er et eksempel på islamofobi som er sivilisert i formen men like tøvete i innhold som muslimhatet på Veggavisen. Målmannen bruker den velkjente Veggavis-metoden "bevis per weblink", der ville påstander "dokumenteres" ved å henvise til et propagandanettsted (verstingene på Veggavisen driver gjerne nettstedet selv). Målmannen lister f.eks. følgende halv- og helrasistiske nettsteder blant sine favoritter ("forvitnelege peikarar", altså interessante linker):
Jihad Watch
Gates of Vienna
Terrorismawarness
Honestthinking
Western Resistance

Jihad Watch er et nettsted som sprer uhemmet islamofobi og islamhat, se f.eks. kommentar i Guardian. Antijihad Norge, den norsk varianten av Jihad Watch, er en videreføring av Forum mot Islamisering av Norge (FOMI). FOMI er antiislamske varianten av Vigrid, noen av verstingene på Veggavisen står etter alt å dømme bak AntiJihad Norge. Målmannen er med andre ord i meget dårlig selskap.

Målmannen er i tillegg svært nasjonalromantisk orientert. En jødetest sier det mest: Bytt ut antiislamisme med antisemittisme og tenk selv.

Ingen kommentarer: