søndag 4. mai 2008

Objektivistisk kataloghai

Børge Svanstrøm Amundsen er en av de få som opptrer under fullt navn på FrittForum.org. B.S. Amundsen står bak Det Norske Organisasjons- og Foretakssenter (DNOF), et firma som i følge Nettavisen er en kataloghai.

I følge Nettavisen skriver en av DNOFs uheldige ”kunder” blant annet følgende i brev til DNOF (utdrag):

”Vi tok umiddelbart etter telefonsamtalen kontakt med Forbrukerrådet, og vi var visst ikke de første som hadde slike opplevelser med dere. Dere har tydeligvis opparbeidet dere litt av et rykte i de kretser.

Da dere tok kontakt første gang, hadde dere tydeligvis funnet vårt firmanavn i Brønnøysundregisteret. Da burde dere også ha sett at vi har reservert oss mot bruk av opplysningene i direkte reklame. Her har dere brutt loven! Da håper vi at denne saken avsluttes her og nå. Vi kommer ikke til å betale noen faktura fra dere, og vi kommer heller ikke til å gjøre avtaler med dere! Det er bortkastet tid og ressurser å forsøke seg på noe mer lureri overfor oss!”

I korrespondansen med sine ”kunder” understreker DNOF at ”bygger på objektivismen, et integrert filosofisk system i den aristoteliske tradisjon, som forefekter rasjonalitet, rasjonell egoisme og politisk frihet, dvs. kapitalisme og markedsøkonomi”. Dette er åpenbart inspirert av Ayn Rands filosofi, en filosofi som visstnok er særlig populær i Fremskrittspartiet. Skal vi forstå dette slik at Amundsen legitimerer sin ukonvensjonelle forretningsdrift med Ayn Rands filosofi? Altså at Frps ideologi nærmest brukes til å legitimere tvilsom forretningsdrift?

Dette er unektelig noe komisk. Amundsen og hans meningsfeller, både i Frp og hinsides, Frp er jo samtidig svært så ivrige etter å påpeke muslimers tvilsomme forretninger og lovbrudd, inkludert å tilskrive dette religionen selv. Kaster Amundsen kampestein i glasshus? Vel, svaret gir seg selv.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Nettavisen har lagt ut et lydopptak av den aktuelle salgssamtalen mellom de som ble lurt og DNOF.

http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00180/Salgssamtale_180188a.wma

Det er ingen tvil om at dette er rent lureri og svindel fra ende til annen. Disse kapitalistene burde vært anmeldt, straffet og fengslet for lenge siden. Hvorfor gjør ikke politiet noe? Er de også i lomma på NWO?

Anonym sa...

I den grad kommentaren ovenfor ikke er ironisk: Ja de er kapitalister og legger ikke skjul på det. Anmeldt er de sikkert allerede. NWO tror jeg ikke har noe med saken å gjøre.

Anonym sa...

Dette er ikke ironisk ment. Hvorfor trodde du det? Siv Jensen menger seg med bilderbergerne og disse er av samme ulla som DNOF. Kapitalister og egoister som kun tenker på penger og som ikke skyr noe middel for å kare til seg mest mulig av fellesskapets penger og ressurser. Marx hadde rett da han skrev det kommunistiske manifestet. Vi ser nå hva som er i ferd med og etablere seg og dette må det slås hardt ned på. New World Order er en realitet. Søk litt på nettet så finner du ut mer om dette. De er i ferd med å etablere seg i Norge og dette bør vi ikke ta noen sjangser med. Se også på riksavisen.no. Disse folkene er farlige.

Anonym sa...

Du kan mene det du vil, men dette er en drøy avsporing fra mitt innlegg. Jeg har ikke noe grunn til å mene noe mer om DNOF etc enn det jeg har skrevet, resten står for din regning.

Flere irrelevante innlegg blir slettet.

Anonym sa...

Uansett regner jeg med at du er enig i at Børge Svanstrøm Amundsen bør fengsles siden de er kriminelle svindlere. Det er merkelig at politiet ikke gjør noe. Det er du nok enig i håper jeg.

Anonym sa...

Jeg vet ikke om BSA/DNOF er kriminelle, den påstanden står for din regning, men jeg vet at de har utradisjonelle forretningsmetoder.

Anonym sa...

Du skriver at de er kataloghaier så da regner jeg med at du har rett i det. Jeg kan ikke finne katalogen dems. Vet du hvor den er? Jeg er også intressert i å vite mer om de utradisjonelle forretningsmetodene for å sjekke om de kan anmeldes. Kan du fortelle mer om disse siden du vet hvordan de opererer?

Anonym sa...

Følge linkene i blogginnlegget.

Dette er ikke stedet for å diskutere anmeldelser, så jeg foreslår at du ordner dette selv og ikke via min blogg.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Børge Svanstrøm Amundsen er en kjent luring som har drevet flere fake-selskaper tidligere. Spesialiteten hans er å ringe opp / kontakte firmaer og lure dem til å kjøpe ikke-eksisterende tjenester. Han går ikke av veien for trusler og ufinheter. At dette liksom skal være noe politisk er bare et påskudd for å lure penger ut av folk.