fredag 2. mai 2008

Veggavisen: nazisme er OK

Sjarmtrollet KarlMartell meldte i februar at han forlater Veggavisen fordi noen kalte ham nazist:
"Da det nå er opplest og vedtatt at redaktøren finner det helt ok at undertegnede blir hengt ut som nazist , finner jeg ikke noe anet alternativ enn å forsvinne fra VA. Samtidig ber jeg om at alle ukes- og månedsvinnertråder blir fjernet. Det er dypt beklagelig at VA inntar et standpunkt som gjør at bare islamvenner og rødglødende komunister får si hva de vil." [som man ser av teksten i kursiv forbeholder KarlMartell seg retten til å kalle andre hva som helst, mens han selv er hårsår når noen sier det som det er - urkomisk.]

Nicket Europeer takker KarlMartell for følget med følgende ironiske:
"Og vil vil ALDRI NOENSINNE la oss kneble av venstresidens meningsterror. Takk til Karlmartell for alle seriøse innlegg, nyttige opplysninger samt dine glitrende "avkledninger" av den islamofile "politisk korrekte" hop. "

Redaktøren (moderator) for Veggavisen presiserer:
"Hittil på forumet har folk blitt karakterisert som kommunister, sosialister, islamvenner, rødt pakk, idiot osv.osv. Det er ikke straffbart å være alle disse typer mennesker. Ei heller å være nazist. Altså må disse betegnelsene kunne godtas. Derimot er det straffbart å være rasistisk. derfor er det heller ikke tillatt å kalle folk for rasister. "

Dette er en interessant utvikling i den redaksjonelle linjen. Redaktørens prinsipp kan synes greit nok (man kan ikke uten videre beskylde andre for å gjøre noe straffbart), helt til vi begynner å tenke oss om. Det er nettopp når vi ser rasismen svart på hvitt at vi må si fra om at dette er en "rasistisk holdning", jeg vil ikke la meg kneble av et prinsipp om at vi ikke kan si tydelig fra fordi det vil være det samme som å beskylde folk for straffbare handlinger. Men isolert sett er dette altså en endring til det bedre i Veggavisen.

Sjarmtrollet Gilbert synes selvsagt at sensuren (altså at personangrep er forbudt) er grusomt streng:
"Jeg tror VA er i ferd med å bli ødelagt av ap-sensuren, så det er vel på tide for oss alle som ikke har de rette pk- meningene å vurdere å forlate VA og finne et annet forum ? Det er vel ikke lenge før det sies rett ut at andre meninger enn de offisielt godkjente er strengt forbudt. "

Decca føyer til:
"Når skal Admin innse at registrering med mobilnummer er den eneste måten å rense vekk ugresset?" [jeg antar ugress ikke refererer til muslimer, men til de som har PK-meninger]

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den ekstreme antiekstremismen blomstrer tydeligvis som aldri før i dette landet, og jo før vi får tatt brodden av disse nazirasistene jo bedre. At A-pressen endelig ser ut til å ta ansvar var jammen på høy tid. Disse folkene burde vært sperret ute fra alle debatter. Lurer på om ikke det er mulig å anmelde hver enkelt slik at man kan sperre de ute fra alle aviser og debattfora på nett? Det er uansett en tanke man kan spinne videre på. Psykonazier har vi nok av som det er.

Anonym sa...

Her er det visst noen som har det sarkastisk moro med å leke seg med ord.

Nei, det er ingen som argumenterer for å stenge noen personer ute.