lørdag 6. oktober 2007

En villet politikk?

Dette innlegget på et diskusjonsforum linket fra det nazistiske forbundet NorgesPatriotene sier mye om rasistene i Norge (som utrolig nok føler at Veggavisen blir for snilt eller at det blir for mange meningsmotstandere):
"Jeg har i en tid nå vært blant de aktive på Nettavisens debattforum Veggavisen, men nå er det slutt. Det debattforumet har i det siste blitt så ødelagt av dritt og spamming fra venstrevridde hønsehjerner at jeg har fått mer enn nok. (....) Målet deres er å få alle islamdebatter ned til "snilt" nivå a la "islam betyr fred" og lignende løgn og vissvass. Folk som til ha en skikkelig og seriøs debatt flykter nå i hopetall derfra. Det er veldig synd, men slik har det altså blitt. Det er ikke så greit å være kritisk til islam i Norge idag."


Selv om noen debattanter altså har forlatt TV2 Veggavisen, har likevel de fanatiske "islamkritikerne" fullstendig overtatt den politiske debatten. Debattanter som Birgitta, Decca, Prithivi, Belisarius, Gilbert, TheOldMan, Karlmartell, eger, MrJack, Marhabba, Musarnic, Ix, dbx1245, ElisabethBartoly og Caritass. Decca (Yngve F. Nordstrøm i Bærum, aktiv i FOMI - forum mot islamisering) opptrer som fører for disse stormtroppene. ”Prithivi” er identisk med Jarle Synnevåg, initiativtaker til FOMI.

Jeg påstår ikke at hver av disse personene er rasister eller nazister, men det de skriver har et hatsk og tydelig rasistisk preg, de ytrer seg altså på en måte som jeg oppfatter som klart rasistiske eller tilsvarende knyttet til religion eller etnisk bakgrunn. For enkelhets skyld bruker jeg "rasistisk" som samlebetegnelse på slike ytringer.

I kjølvannet av islamofobene dukket en annen dårlig forkledd "islamkritiker" opp: Administrator på Veggavisen. En debattant på Veggavisen tok opp problemet i åpen debatt, vedkommende debattant tok også kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet, noe som førte til at Administrator først ga debattanten advarsler om utestengelse fra forumet, deretter truet Admin med erstatningssøksmål for sverting av Veggavisens gode navn og rykte før Admin utestengte debattanten. Likestillings- og diskrimineringsombudet avsluttet sitt innledende arbeid i begynnelsen av september. 7. september sendte ombudet brev til TV2 Nettavisen ved ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum (se eget innlegg).

Et typisk eksempel på nazidebatt på Veggavisen er denne tråden om innføring av apartheid i Norge, tråden ble stengt fordi Admin mente debatten om apartheid ikke var seriøs nok (debatten ble ødelagt av folk som latterliggjorde hele ideen om apartheid i Norge). Veggavisens administrator mener øyensynelig at det går an å ha en seriøs debatt om hvordan man kan innføre av apartheid i Norge.

Rasistiske innlegg kamuflert som ”fakta”, ”kritikk” eller ”tiltak” beskyttes av Veggavisens administrator. Veggavisen har innført en underlig politikk der det strengt forbudt å påpeke at noe er rasistisk, mens det er helt OK å faktisk skrive noe rasistisk eller å kalle antirasister for "psykotiske psykopater".

Ingen kommentarer: