lørdag 27. oktober 2007

”Kritikk”: Rasistenes fikenblad

Veggavisens administrator skriver i dag en redegjørelse om den redaksjonelle linjen, blant annet:
«Norsk lov forbyr rasisme, og det med rette. Rasisme skal aldri forekomme. Er dagens tolkning av rasisme for slapp på VA? Ombudet mente at andelen islamkritiske innlegg var høy, men at rasisme ikke var et stort problem. I følge VAs (godt kjente) takhøyde, så skal det være rom for å kritisere religioner, ideologier og kulturer, uten at dette blir beskrevet som rasisme. Det må alle som brukere kunne akseptere før de skriver her på VA.»

Administrator har selvsagt rett i at kritikk er legitimt. Selv er jeg ikke i tvil om at det finnes diskutable sider ved islams doktriner og kritikkverdige sider ved tradisjonsbunden praksis knyttet til islam. Problemet er imidlertid at for en stor andel av islam-”kritikerne” er dette bare et fikenblad som såvidt dekker over ekte rasisme eller forakt, sjikane og diskriminering basert på noe annet enn hudfarge og biologi. Et lett gjennomskuelige retoriske knep er å understreke at religion ikke er rase. Abrakadabra! Dermed unnslipper man visstnok rasismemerkelappen.

Admins problem er at han/hun ikke klarer eller ikke ønsker å se at den islam-”kritikken” som dominerer på Veggavisen ikke er en millimeter bedre enn den klassiske rasismen og antisemittismen. Hadde man byttet ut ordene ”islam” og ”muslim” med ”jødedom” og ”jøde”, ville det blitt ramaskrik og politianmeldelser i ett kjør. Bare de mest inngrodde nazister ville finne på å sammenligne jøder med rotter.

Dessverre er Admin i godt selskap i dagens norske offentlighet.

Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
- Schiller

Ingen kommentarer: