lørdag 6. oktober 2007

Hatet på Veggavisen

Veggavsien er TV2 Nettavisens debattforum. Dette forumet har utviklet seg i en skremmende retning . Veggavisen er i utgangspunktet velorganisert: man må melde seg inn for å skrive innlegg, debattene blir overvåket av en moderator som sensurerer upassende eller ulovlige innlegg, brukere som bryter reglene utestenges. Veggavisens sensur fungerer likevel ikke i praksis: moderator tillater rasistiske og sjikanøse innlegg (innlegg blir stående på tross av klager), men slår hardt ned på alle innlegg som påpeker at andre innlegg er rasistiske eller har rasistisk preg, innlegg som kritiserer moderator blir slettet og brukeren kan bli utestengt. Se f.eks. denne debatten om innføring av apartheid i Norge. Denne syke debatten gikk ganske lenge, mens en tilsvarende debatt som stilte spørsmål ved islamhatet ble slettet i sin helhet.

På Veggavisen blir grove og generaliserende påstander om muslimer gjentatt i det uendelig og spredt også på diskusjoner som ikke har noe med islam eller muslimer å gjøre. Brukerne (anført av Yngve F. Nordstrøms pseudonym "Decca") som sprer denne hatpropagandaen opptrer gjerne i flokk og mobber bort brukere som stiller spørsmål ved eller ironiserer over den ensporede tenkningen. På denne måten har Administrator latt Veggavisen bli en privat oppslagstavle for ytterliggående grupperinger, samtidig som de utad fremstår som respektable fordi de Veggavisen er et "seriøst" debattforum drevet av TV2 Nettavisen.

Når altså man på denne måten har latt Veggavisen bli en oppslagstavle for de mest høyrevridde grupperingene i Norge, lager jeg en alternativ oppslagstavle med informasjon disse grupperingene og Veggavisens stilltiende omfavnelse av dem.

På grunn av de nevnte problemene og Veggavisens manglende vilje/evne til å gjøre noe med dem, sendte Likestillingsombudet brev til TV2 Nettavisen. Brev er gjengitt i sin helhet i neste innlegg.

Ingen kommentarer: